מתכונים לשבועות

מתכונים לשבועות: כך תכינו את מתכון הביכורים שלכם!

חג השבועות נקרא כידוע גם חג הביכורים על שם הפירות הראשונים שצמחו על אדמת הארץ והועלו עד לירושלים אל הכוהנים בבית המקדש (שהם ללא ספק החזיקו בג'וב הכי שווה ושופע בטובות הנאה בימים ההם). אותם ביכורים מזכירים לנו את ההתרגשות הגדולה שמלווה לכל פעם ראשונה – הבן הבכור, הופעת הבכורה, השמעת הבכורה בגלגל"צ, טרום בכורה ו"שושי את בכור" שכל פעם שאוכלים את הקוסקוס שלה זה מרגיש כמו בפעם הראשונה (התל אביבים בוודאי יודעים במה מדובר).

מכאן שאין זמן טוב יותר להתחיל ללמוד לבשל מאשר בחג הזה ולהגיש את מנת הבכורה שלכם לבני משפחה ולחברים. מתכונים לשבועות לא חייבים להיות מסובכים בשביל להרשים. הנה לכם מתכון יחסי פשוט, קליל ופירותי שאין הרבה מקום לטעויות אתו. אבל גם אם תפשלו בקטנה כולם יהיו סלחניים בטעימת הבכורה. מצד שני, אם תעשו את זה טוב מדיי, יש מצב שמיד בסוף החג תצטרכו להתחיל לתכנן מה תכינו לכולם בראש השנה.

מלבי חלב קוקוס טרופי

מה צריך?

  • פחית אחת של קרם קוקוס
  • 400 מ"ל מים (תמדדו עם פחית קוקוס ריקה, זו הכמות)
  • 30 מ"ל מים (למטרה נפרדת)
  • 80 גרם סוכר
  • 60 גרם קורנפלור
  • תמצית קוקוס

בשביל הפריזורה:

  • רוטב סילאן
  • ריבועי אננס חתוכים
  • פסיפלורה חתוכה
  • שבבי קוקוס

איך מכינים?

קודם כל, על ידי ערבוב דקדקני ביותר של 30 מ"ל מים עם קורנפלור יוצרים מצב שהקונפלור נמס לחלוטין במים. מוכן? יופי, שימו בצד, אנחנו עוד נחזור לזה.

בתוך שיר שופכים את קרם הקוקוס (לא חלב קוקוס, אלא קרם, אחרת ייצא לכם משהו נוזלי ופחות טעים) וגם את ה-400 מ"ל מים וסוכר. עד כאן לא מסובך, נכון? אחלה, בואו נתקדם.

פותחים את תמצית הקוקוס, מסניפים את הריח בשביל הכיף ומרוקנים את התוכן שלה לתוך הסיר.
אתם עדיין אתנו? יופי, עכשיו תביאו התערובת המופלאה הזו ליד רתיחה תוך כדי שאתם מבשלים על להבה בינונית.

שימו לב מי חוזר אלינו מהמערכה הראשונה – מעבירים חלק קטן מהתערובת המבעבעת לקערה עם הקורנפלור ומערבבים טוב טוב בשביל להשוות טמפרטורות. אחר כך מחזירים את הסיר לאש על להבה נמוכה.

ועכשיו לאקשן הגדול – שופכים בבת אחת את הקורנפלור המומס לתוך הסיר ומערבבים בלי הרף עד שהתערובת מתחילה להסמיך ומבצבצות בועות גדולות במרכז הנוזל.

ולפני שמחסלים את כל הסיר במסווה של רק טועמים, יוצקים מתוך הסיר אל כוסות הגשה. משאירים את הכוסות כשעה להתקרר ולהגיע ולטמפרטורת החדר, ורק אז שולחים אותן להתקרר ולהתייצב במקרר. כשהמלבי מוכן מפזרים  במעלה הכוסות את הפירות האקזוטיים – אננס, פסיפלורה ושברי הקוקוס. וכמובן, משלימים את הטעם עם רוטב סילאן.

ואם מתחשק לכם עוד כמה מתכונים מיוחדים לשבועות כמו עוגת גבינה מושלמת תוכלו להציץ במגזין פודיש – מתכונים ושאר ירקות

כתיבת תגובה