מתכונים טבעוניים - גלידה טבעונית

מתכונים טבעוניים: טיפים לגלידה טבעונית הום מייד

אם יש משהו שאסור בשום פנים ואופן לוותר עליו כשעושים את המעבר לטבעונות זה ההתענגות על מקפיא קריר כמו גלידה. היום כבר קיימות בשוק כל מיני סוגים של גלידות טבעוניות אבל הכי טעים וכיף להכין בבית בטעם שהכי אוהבים עם מתכונים טבעוניים, בלי להתפשר על בחירה בין שניים או שלושה סוגים שיש בגלידריה.

הנה כמה טיפים בשביל מי שרוצה להכין גלידה בבית, הם מתאימים לכל המתכונים הטבעוניים של גלידות:

א. קודם כל, מומלץ שתהיה בהישג ידכם מכונת גלידה ביתית מהסוג הפשוט שעולה משהו כמו 300 ₪ ואף פחות. צריך לזכור לשים את המיכל של המכונה במקפיא יממה לפני השימוש. אבל לא חייבים שתהיה באמת מכונת גלידה כי אפשר להגיע לטקסטורה זהה באמצעות ערבוב ידנית של התערובת שמכינים במהלך תהליך ההקפאה. זה רק ייקח לכם יותר זמן ויותר עבודה קשה, אבל עבודה משתלמת ביותר!

ב. גלידה כדאי להתחיל להכין לא ביום שמגישים אותה, אלא יום לפני – עושים את זה כדי שהתערבות תתקרר כמו שצריך במקרר לפני שמכניסים אותה למכונת הגלידה ואז גם זמני ההמתנה מתקצרים.

ג. תזכרו שאין דבר כזה גלידה דיאטטית ובריאה – אם תפחיתו בכמות הסוכר תסכנו את המרקם והגלידה תצא לכם קרחונית יותר. מומלץ שהסוכר יבוא בצורה אפילו של סירופ או מי סוכר, אפשר גם סירופ תירס או סירופ אגבה. זה סופר קריטי כדי ליצור את המרקם המושלם.

ד. גלידה טובה מכינים עם מרכיב שנקרא קסנטן גאם – מדובר בחומר מבוסס על חומרים טבעיים שייעודו לקשור בין חומרים, למשל בהכנת מאפים ללא גלוטן. בהכנת גלידה הוא יסייע להשגת הטקסטורה הרצויה. הגלידה תהיה סבבה גם בלעדיו. אפשר למצוא את המוצר הזה בחנויות טבע באזור של מוצרים נטולי גלוטן.

ה. בסיס שמנתי לגלידה יכול להיות למשל קרם קשיו, שפשוט מאוד להכין באמצעות אגוזי קשיו שהושרו במים. אפשר גם עם קרם קוקוס ושוקולד. בכל מקרה קרם קשיו הוא המומלץ ביותר. מומלץ להשרות את הרשיו במשך חצי יממה כדי שיגיע למרקם חלק, ולרענן מדי עת את המים שבהם הוא מושרה.

ו. בהכנה של גלידה טבעונית אפשר להשתמש בכל סוג שהוא של חלב צמחי. מומלץ במיוחד חלב שקדים שהטעם שלו בעל מתיקות עדינה.

ז. אם אתם רוצים לשדרג את הגלידה עם מרכיבים קשים כמו פצפוצי שוקולד, שברי עוגיות, אגוזים ועוד מטעמים בסגנון – תוסיפו אותם רק בשלב ההכנה האחרון, אחרי שהגלידה כבר יצאה מן המכונה או טרם הערבובים האחרונים שלה במקפיא, בשלב שהגלידה סמיכה אבל עדיין דיי קרמית.

ח. סביר להניח שבתום תהליך ההקפאה הגלידה שתקבלו תהיה קשה למדי. אל תתבאסו, פשוט תוצאו אותה מהמקפיא למשך כמה דקות לפני ההגשה. גלידה שתכינו בבית יכולה להישמר למשך שבוע עד שבועיים מהיום שבו הכנתם. מעבר לתקופה הזו הטעמים כבר יתחילו להיות פחות חזקים והגלידה תהיה קפואה יותר במרקם שלה.

נכתב בשיתוף עם בלוג המתכונים "טבעוניות נהנות יותר"

כתיבת תגובה