מתכונים גרוזיניים

מתכונים גרוזיניים – חינקלי פטריות ואגוזים

אחת בצהריים, הילדה שבה מבית הספר ואני נוטשת את הצ'יפסים על המחבת ומסתערת עליה – "נו? איך היה? כמה שיעורי בית הבאת לי לעשות היום?". בזמן האחרון מצאתי את עצמי מבלה מדי יום שעות רבות בהכנת עבודת שורשים שהציגה את המשפחה שלנו כמינימום בית מלוכה במשחקי הכס, דגם זהירות בדרכים מושקע עם כל מכוניות הצעצוע של הבן הגדול, פסל של גוף האדם עם נורות כריסטמס מהבהבות בנקודות אסטרטגיות בגוף או סתם בפתרון 200 תרגילי שברים ואחוזים.

לעתים קרובות אני צוללת לדיון עמוק עם הורים אחרים על מי צריכה להיות מוטלת האחריות על עשיית שיעורי הבית וההגשה שלהם בזמן – על הילדים שעוד לא פיתחו מספיק משמעת עצמית ומאבדים בנקל תחושת זמן מול הטאבלט או עלינו ההורים שיש לנו בקושי זמן לעצמנו אבל בעלי אחריות מלאה על החמודים שלנו?

מהיום הראשון של הילדים שלי בכיתה א' אני סבורה שהמורים נותנים להם שיעורי בית בהיקף או ברמת קושי שילד לבדו לא מסוגל להכין. ההורים חייבים להתערב ולהציל את המצב, גם אם הם חוזרים הביתה אחרי יום ארוך שבו הבוס עשה להם בית ספר בעבודה.

הפעם הילדה הפתיעה אותי עם שיעורי בית שברור לחלוטין שמיועדים להורים – "ארוחת בוקר משפחתית". כל ילד צריך להביא לכיתה מאכל מהמטבח של אימא. בדגש על "של אימא", כן? בהתחלה התרעמתי, התמרמרתי, קיטרתי וייחלתי למורה שתעלה בחמישה קילו לפחות בבופה שהיא ארגנה לעצמה על חשבוננו. ברם כשהרוחות שככו חשבתי שזה דווקא יהיה נחמד לחשוף את הילדים למטבח הגרוזיני המופלא, על כל תבליניו, בצקיו ואגוזיו.

הרי לכם המתכון שהכנתי לילדי הכיתה של הבת שלי שחשף בפניהם את אחד מן המאכלים המסורתיים והנפלאים ביותר של העדה שלנו. הבת מספרת שהילדים אהבו מאוד.

חינקלי פטריות ואגוזים

חומרים ל-45 יחידות (הכמות שהכנתי לכיתה):

לבצק:

250 גרם קמח לבן

250 גרם קמח דורום

1 כף שמן זית

כ-1 כוס מים

למילוי:

1 סלסלה פטריות שמפיניון, קצוצות

1 כרישה, קצוצה

שקית אגוזי מלך מרוסקים לחתיכות קטנות

2-3 שיני שום

מעט אגוז מוסקט מגורד, מלח, פלפל

שמן צמחי

איך מכינים?

א. מתחילים עם הבצק: שמים בקערה את הקמחים, כף שמן זית ו-1/2 כוס מים ומערבבים. לשים היטב ומוסיפים מים אט אט בהתאם לצורך (בסך הכול עד כוס אחת) רק עד לקבלת בצק אחיד ומעט גמיש (להיזהר מללוש יותר מדיי, כן?), אחר כך עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר משהו כמו שעה.

ב. עוברים אל המילוי: יוצקים למחבת מעט שמן ומעט מים ומחממים. מטגנים-מאדים מטגנים במעט שמן ומים את הכרישה והפטריות במשך 2-3 דקות עד לריכוך. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט לפי טעם.

ג. שמים בקערה את אגוזי המלך. מוסיפים את הפטריות והכרישה ומערבבים טוב טוב.

ד. מרדדים את הבצק במכונת פסטה לדפים בעובי מס' 2. קורצים מהבצק עיגולים בעזרת כוס ומניחים בערך כף המילוי במרכז כל עיגול. מקפלים את הבצק ומהדקים את השוליים טוב טוב.

ה. כמעט סיימנו! מרתיחים בסיר מים מומלחים. מבשלים את החינקאלי כ-8 דקות במים מבעבעים, עד שהחינקאלי צפים על פני המים. מוציאים עם כף מחוררת ומגישים. בתיאבון!

את המתכון הנהדר הזה ועוד המון מתכונים גרוזיניים נהדרים אחרים אפשר למצוא בבלוג "טבעוניות נהנות יותר"!

כתיבת תגובה