מסעדה

גם אם לא יצאתם למסעדת בריאות, תוכלו לאכול בריא – בחוץ ובבית!

בפעם הבאה שאתם יוצאים למסעדה כדאי שתיקחו את הנתון הבא בחשבון: ארוחה ממוצעת במסעדה שאינה מסעדת בריאות תעמוד על כ-1,200 קלוריות, כאשר כמות הקלוריות שאדם אמור לצרוך במהלך יום שלם הין בין 1,200 ל-2,500 קלוריות ליום, תלוי בגובה ובמבנה הגוף.

לאכול בחוץ ולשמור על הבריאות:

רבים מהאנשים שסובלים מבעיות בריאות ומהשמנת–יתר מעידים שהבעיות העיקריות שלהם הן אלו:
1. עדיין אין מספיק מסעדות בריאות.
2. בגלל שאני מרבה לאכול בחוץ, אני מתקשה לשמור על המשקל.

לנו יש תשובות ל-2 הבעיות שעלו כאן. 1 לא מדויק. המצב בישראל בהחלט משתפר, נכון אין בכל מקום מסעדות בריאות, אבל יש עליה במודעות הישראלית לנושא ואם מחפשים היטב ומשקיעים קצת מאמץ אפשר למצוא מסעדות בריאות איכותיות במגוון אזורים בארץ. התשובה שלנו לטענה השנייה היא – שאפשר לאכול בחוץ ולאכול בריא, גם אם אתם לא יושבים במסעדת בריאות. איך עושים זאת?  על כך נרחיב בשורות הבאות.

אנחנו מאמינים שהשליטה נמצאת בידיים שלנו. יש לנו את הכוח לשלוט בסביבה שלנו, ואין זה משנה היכן אנחנו אוכלים, אחרי הכול הלקוח תמיד צודק, לא? הנה מספר טיפים שיעזרו לכם לאכול אוכל בריא.

•    הימנעו מבחירת מסעדות שמצהירות על ארוחות בסגנון של "אכול כפי יכולתך".
•    בקרו באתר של המסעדה לפני שאתם מגיעים אליה ובחנו את התפריט. נסו לברר אילו מנות בריאות כדי שתגיעו מוכנים. במידה וראיתם שאין סיכוי לשילוב בריאותי, אכלו משהו בבית לפני שאתם יוצאים כדי שלא תגיעו רעבים מדי למסעדה.
•    התחילו את הארוחה עם מתאבנים בריאים ודלי קלוריות. זה ימלא אתכם וימנע מכם הזמנת מנה עיקרית שאינה בריאה.
•    כתוספת למנה העיקרית העדיפו סלט ולא פחמימות.
•    מומחים גורסים שיש עדיפות לרטבים אדומים, ויש בזה משהו, במיוחד ביחס לרטבים המבוססים על שמנת או מיונז.
•    גם אם אתם לא יושבים במסעדת בריאות טהורה, חפשו את מנות הבריאות שמציעה המסעדה. כפי שציינו יש עליה במודעות לאוכל בריא ומסעדות רבות מציעות מנות נהדרות לצד המנות הרגילות.
•    מזמינים שתייה? רצוי לבחור במים, מים מוגזים או משקאות שאינם מסוכרים.
•    מחקרים הוכיחו שמרקים תורמים מאוד לתחושת שובע, לכן אם אינכם מוצאים מנות בריאותיות במסעדה ואתם חובבי הז'אנר – הזמינו מרק.

לאכול בבית ולהישאר בריא!
מתכון למרק דלעת/ מאת שף מסעדת ליב

מצרכים דרושים:

3 בצלים לבנים.
3 כפות שמן זית.
חופן פלפל קצוץ טרי.
2 גבעולי מרווה.
1 צ'ילי חתוך לטבעות.
2 גבעולי רוזמרין קצוצים.
דלעת גדולה חתוכה.
מלח.
פלפל.
קורט מוסקט.
4 תפוחי אדמה חתוכים או 3 בטטה בינוניות. מי שמעוניין גם בטטות וגם תפוחי אדמה –  2 תפוחי אדמה ו-2 בטטות.

הכנה:

מטגנים בצל עד שהופך לשקוף.
לתנור שחומם ל-180 מעלות מכניסים תבנית משומנת ועליה החתיכות הדלעת, הבטטה ותפוחי האדמה ועליהם לזרות רוזמרין, מרווה וצ'ילי. מחממים עד שהבטטות, הדלעת ותפוחי האדמה מתרככים.

לאחר מכן, טוחנים את הכול המעבד מזון, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, אם צריך מוסיפים קצת מים רותחים ומנת המרק מוכנה.
בתאבון!

ואם אין לכם כוח לבשל פשוט תאכלו בחוץ, יש שם בחוץ המון מסעדות בריאות מפנקות

כתיבת תגובה