עליתי לארץ רק עם אימא שלי. הקליטה הייתה קשה אבל היה שווה כל רגע. נכון אמנם אימא שלי עדיין לא דוברת עברית כצברית, אבל נראה שאני הצלחתי להשתלט בצורה טובה למדי על השפה. יש לי עבודה טובה, בעל אוהב ושני ילדים מקסימים. עד שהגעתי למצב הזה עברו הרבה תקופות לא קלות אבל כשאני מסתכלת אחורה אני לא יכולה שלא להסתכל גם בחיוך…
איך לובה מארץ נהדרת אמרה: "אין עבודה, אין שפה, קשה…קשה..!" מי שנולד בארץ לא יבין לעומק את הקושי אבל לצידו, כאמור היו גם צחוקים וחיוכים. הסיפור הבא הוא אחד מהם. חזרתי יום אחד הביתה מהתיכון וביקשתי מאימא שלי שתכין לי כוסמין. הסיבה לכך הייתה שאכלתי לחם כוסמין אצל חברה. לימדתי את אימא איך להגות את זה בצורה טובה וכאשר חשבתי שהיא הבינה אישרתי לה והיא הלכה לקנות כוסמין במכולת.
לאחר כרבע שעה חזרה אימא הביתה והיא כולה בוכה. מודאגת שאלתי אותה מה קרה ולאחר שהיא נרגעה קצת היא הסבירה לי שהיא ביקשה 'כוסאמק' מהמוכר במכולת ולפתע כולם התחילו לצחוק. הקונים, המוכר, הספקים שהיו במקום – כולם צחקו על אימא שלי והיא ברחה משם מבלי להבין מדוע היא מושא לכזה לעג.
כמובן שהסברתי לאימא היכן היא טעתה ואחרי שהיא קצת נרגעה אפילו הצלחתי להוציא ממנה חיוך. היא הבינה שהיא אמרה קללה בערבית במקום לבקש את המוצר הנכון והלכנו ביחד שוב למכולת. סידרנו את העניין וקנינו כוסמין ומאז המוצר הזה הפך לבן בית חשוב ואימא שלי יודעת להגות את שמו באופן מושלם. גם כאישה בוגרת תמיד אפשר למצוא אצלנו בבית כוסמין, אני אוהבת לעבוד איתו ולהכין מטעמים נפלאים ביניהם: פיתות, לחמים, פסטות, מעין פתיתים, פיצות, סלטים, לחמניות ואפילו משתמשת בו כתחליף לקמח כאשר אני אופה עוגות.
מנה גדושה של בריאות:
הכוסמין הוא דגן אבל הוא לא דומה לדגנים האחרים. יש לו שפע של יתרונות: הוא עשיר בסיבים תזונתיים, חלבון, מינרלים וויטמין B. הוא בעל ערך גליקמי נמוך ולאנשים שמנסים לרדת במשקל הוא מתנה. הוא מסייע בעיכול: ממריץ את פעולתו ותורם לתחושת השובע, ובנוסף, הוא מתאים לסובלים מסכרת. שימו לב, הוא לא מתאים לחולי צליאק או לסובלים מרגישות לגלוטן מאחר והוא עדיין נחשב לדגן ככל הדגנים.
מתכון מומלץ:
כוסמין מוקפץ עם זיתים ועגבניות מיובשות
הרכיבים הדרושים להכנת 4 מנות:
1 בצל סגול – לקצוץ דק דק.
250 גרם חיטת כוסמין איטלקית מסדרת 10 דק' של סוגת.
1 כף עלי בזיליקום – חתוך רצועות.
מיץ מלימון שלם.
2 שיני שום – לקצוץ דק.
כ-15 זיתי טאסוס חצויים ללא גרעינים.
10 חצאים של עגבניות מיובשות – לחתוך לרצועות.
1/4 כוס שמן, רצוי שמן זית.
פלפל גרוס ומלח.
הכנה:
את חיטת הכוסמין מכינים כפי שמצוין על גבי האריזה: מבשלים במים רותחים וכפית מלח למשך כ-10 דקות בלבד. לאחר מכן מסננים אותה ומצננים אותה.
במחבת מחממים שמן. מוסיפים אליו את הבצל עד שהוא מאדים, זה סיפור של כמה דקות בלבד. מוסיפים את השום ומאדים.
בשלב הבא מוסיפים את יתר המצרכים: הזיתים, הבזיליקום, העגבניות ומיץ הלימון. לתוך זה מוסיפים את חיטת הכוסמין ומתבלים לפי הטעם במלח ופלפל גרוס.
וזהו! ניתן להגיש את המנה קרה או חמה כמנה עצמאית או כתוספת לעיקרית.
***
בישול חיטת כוסמין – מתכון מקורי ועוד רבים אחרים באתר סוגת